1 av 2
Gabriel Ulldahl från Vänersborg fick nöja sig med silver i årets upplaga av Badminton-SM. FOTO: Simon Löfving Sveriges Radio/P4 Väst
2 av 2
Henri Hurskainen tog hem segern i herrsingeln när SM i Badminton avgjordes i Agnebergshallen. FOTO: Simon Löfving Sveriges Radio/ P4 Väst
Badminton

SM-silver för Gabriel Ulldahl

2:03 min

Gabriel Ulldahl från Vänersborg lyckades inte försvara sitt SM-guld från förra året. I finalen blev topprankade Henri Hurskainen för svår.

I helgen avgjordes SM i Badminton i Agnebergshallen. Hela Sverigeeliten var på plats i Uddevalla för att göra upp om guldmedaljerna.

I herrsingeln var det till slut fjolårsfinalisterna Gabriel Ulldahl och Henri Hurskainen som återigen tog sig till final, men Ulldahl hade en något tuffare väg dit.

I semifinalen ställdes han mot Mattias Borg och förlorade det första setet med 21-18. Men efter det tog sig den Vänersborgsbördige Ulldahl i kragen och tog andra set med 21-6 och det avgörande tredje setet slutade 22-20 i Ulldahls favör.

Henri Hurskainen däremot gick genom hela slutspelet utan att förlora ett enda set. Och det var också topprankade Hurskainen som tog kommandot i finalen.

Han dominerade det första setet och vann det till slut med 21-13. Men i det andra knöt Ulldahl näven och efter 21-19 tvingade han fram ett tredje och avgörande set.

- I det andra utnyttjade jag mina slag som jag är bra på och lyckades komma över honom. Det kändes bra inför det sista setet, säger Gabriel Ulldahl.

Men Ulldahl fick en bedrövlig start. Hurskainen började återigen dominera och kunde tämligen enkelt ta hem setet med 21-12.

- Jag visste att jag behövde komma ut på samma sätt som i första och undvika konstigheter. Det var skönt att få revansch från förra året, säger Henri Hurskainen.

Helgens stora vinnare blev Emelie Lennartsson. Hon vann först mixeddubbeln tillsammans med Jonathan Nordh och sedan tog hon guld i damdubbeln tillsammans med Emma Wengberg.

I herrdubbeln tog Richard Eidestedt tillsammans med Andi Hartonen hem guldet och i damsingeln var det Ellinor Widh som fick kliva högst upp på pallen.

SIMON LÖFVING
simon.lofving@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista