Nobel & Myrbäck

Spökvandringar på mentalsjukhus i Vänersborg får kritik

Ansvarig för spökvandringarna: Det är historia, detta har hänt
7:17 min

Liktransporter i kulvertar och obduktion av de patienter som dött, det är en del av innehållet i spökvandringarna på det gamla mentalsjukhuset på Restad gård i Vänersborg, ett arrangemang som nu får kritik.

"Höjden av dålig smak och respekt är dessa så kallade vandringar på Restad gård där det görs underhållning av människors tragiska öden."

"Detta smaklösa jippo borde snarast stoppas, inte minst för att arrangörerna tydlingen också vill sälja det som en slags dokumentär över tidigare mentalvård"

Så uttrycker två insändarskribenter sig i Ttela om spökvandringarna.

Men Göran Westlund som är anläggningsansvarig på Hotell Hehrne på Restad Gård, som arrangerar spökvandringarna, håller inte med utan tycker att kritiken är tagen ur sitt sammanhang.

– Vi pratar om Restad gårds historia från 1500-talet och framåt, menar han, men säger att de ändå tar till sig av kritiken.  

– Vi kommer att titta på vad vi kan göra för att formulera om det här naturligtvis och se om vi kan få det att passa bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".