Högstadiet på Tingbergsskolan nedläggningshotat. Foto Vjosa Osmani.

Högstadiet på Tingbergskolan hotas av nedläggning – föräldrar protesterar

1:41 min

Engagerade föräldrar demonstrerar i kväll när Lilla Edets kommunpolitiker diskuterar Tingbergskolans framtid.

Det handlar om förslaget att lägga ner högstadiet. Ett förslag som Carin Thorén Hansson tillsammans med föräldrargruppen hoppas få stopp på.

– Vi vill att politikerna ska vakna och reflektera över det här beslutet som de håller på att fatta, säger Carin Thorén Hansson, en av de som är aktiv i  Tingbergsskolans föräldrargrupp. En föräldrargrupp som har organiserat sig mot nedläggningen av högstadiet.

Förslgaet om att lägga ner Tingbergsskolans gymnasium har länge varit omdiskuterat och omstritt. Anledningen till att frågan överhuvudtaget diskuteras är det dåliga elevunderlaget menar bildningsnämnden.

Under lunch rasten träffar jag elever från årskurs åtta och de är väl medvetna om att skolans framtid diskuteras i kommunen men ingen av de är villig att flytta till Fuxernaskolan, något som föreslås av utbildningsnämnden i Lilla Edets kommun.

– De bara lämnar oss. De har haft skolan länge och så lägger de bara ner och vi får åka längre bort för att få gå i skolan, säger en av eleverna i årskurs åtta

Vad tänker ni göra om förslaget om nedläggning går igenom?

– Byta till en annan skola.

Den 27 februari ska ett beslut fattas och Carin Thorén Hansson ihop med resten av föräldrargruppen kommer inte att ge med sig i första taget.

– Vi kommer fortsätta att protestera. Tar de beslutet att våra barn ska skickas till Fuxernaskolan så kommer dels människor att lämna bygden, inflyttningen hit kommer att stanna av och vi kommer förlora elever till andra skolor i andra kommuner, säger Carina Thorén Hansson som ikväll demonstrerar i protest mot det nedläggningshotade högstadiet i Tingbergsskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista