1 av 2
Lucas Tollig och Emma Richardsdotter Tollig mitt i bygget av deras nya kök och vardagsrum. Foto: Husdrömmar, SVT
2 av 2
Utbyggnaden till höger ska få hela väggen täckt med stora fönster och byggs ihop med det gamla torpet. Foto: Husdrömmar, SVT
P4 Morgon

Emma och Lucas byggde sitt drömhus i Ljungskile

Emma: Det är en helt magisk plats
7:03 min

I kväll är det dags för hela Sverige att rikta blickarna mot Ljungskile. I SVT:s nya program Husdrömmar får vi följa Emma Richardsdotter Tollig och Lucas Tollig som byggt sitt drömhus där

I SVT:s nya satsning Husdrömmar som visas på måndagskvällarna får man följa ett antal par som genomför sina husdrömmar. Arkitekten Gert Wingårdh synar husen och Pernilla Månsson Colt följer familjerna.

I dag är det dags för det tredje avsnittet och nu är det dags för hela Sverige att rikta blickarna mot vårt område. Kvällens avsnitt handlar nämligen om ett par som 2010 köpte ett litet torp strax utanför Ljungskile, vid slutet av en väg som möter skogen.

Här valde de att renovera det gamla torpet och bygga ut det med en ny modern utbyggnad med en hel vägg täckt av stora fönster ut mot skogen.  

– Både jag och Lucas älskar att anordna fester, ett par gånger per år har vi fest med 60-70 gäster så egentligen är det en stor festsal som vi skapat, säger Emma Richardsdotter Tollig.

– Dessutom var torpet för litet, det är bara 60-70 kvadrat så vi var tvugna att bygga till, säger Lucas Tollig.

Vad krävs av en relation när man ska renovera eller bygga hus ihop?

– Kunskap! Kunskap behöver man, har man inte det själv så får man ta hjälp av någon som har kunskap. Det är många som ger sig in i ett husbygge och inte vet vilka moment och vilka prövningar som kommer, säger Emma Richardsdotter Tollig.

– Det som jag tycker är viktigt är att man är överens om vad man ska göra. Att man är med båda två, säger Lucas Tollig. 

Vad blir nästa projekt?

– Det blir trädgården, det är ju en enda stor leråker, säger Emma.

Är detta ett hus som ni kommer att bli gamla i?

– Det tror jag inte, att vi kommer bli gamla i det, säger Emma.

– Tror du inte? säger Lucas.

– Det finns alltid en ny plats, en ny fin plats som man kan göra ett nytt projekt på, säger Emma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".