Kroppskultur-Skara Foto: Bengt Israelsson SR/Väst

Kropps ordförande hoppfull efter kommunmöte

– Det handlar inte om vi ska få ekonomisk hjälp, utan hur, säger krisande Kropps ordförande Kenneth Carlsson efter fredagens möte med Uddevalla kommun.

– Vi har fått lämna in en affärsplan som kommunen ska se över, säger Kropps ordföranden Kenneth Carlsson efter mötet i fredags, då Kropps och Uddevalla kommun diskuterade ekonomisk hjälp till handbollsklubben.

Diskussioner förs just nu om ett lån på två miljoner klubben till klubben.

– Det känns positivt och jag ser inga orosmoln, säger Kenneth Carlsson.

Kommunstyrelsen kommer att fatta beslut i februari men inte förrän i mars tar kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet. Hur klubben ska klara ekonomin fram tills dess, oroar inte Kenneth Carlsson.

– Vi får ju det lokala aktivitetsstödet den här månaden och det brukar vara på cirka 150 000 kronor.

Trots det svåra ekonomiska läget är Carlsson positiv inför framtiden och säger att man kommer att stärka upp på den ekonomiska sidan.

– Vi bygger upp en helt ny struktur, vi ska tillsätta en handfull personer i en ekonomisk grupp.

Den tilltänkta ekonomiska gruppen kommer att nagelfara klubben månad för månad för att se ha kontroll på ekonomin.

– Vi kommer också att lämna ut budgetar för varje enhet, så man vet i säsongens början hur resurserna ser ut, säger Kenneth Carlsson.

Den ekonomiska krisen har gjort att de som arbetar på kansliet riskerar att förlora sina jobb. Just nu pågår förhandlingar med fackföreningen Unionen och innan man har kommit överens vill inte Kenneth Carlsson säga något om hur många personer det rör sig om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista