Kammaråklagare Stefan Lind. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Mordmisstänkta änkan: Tidigare förhör stämmer inte

1:39 min

I dag fortsatte rättegången mot den 72-åriga kvinna som är misstänkt ha mördat sin man med en elpistol utanför Strömstad för mer än 18 år sedan.

Åklagaren Stefan Lind pressade den 72-åriga änkan hårt när han hörde henne i rättssalen i Uddevalla tingsrätt i dag.

Änkan blev flera gånger uppenbart irriterad över flera av de uppgifter som presenterades ur ett polisförhör som gjordes med kvinnan 1997 – två år efter det misstänka mordet.

Kvinnan berättade under förhöret att hon inte visste om det var en elpistol som hon använt. Hon menade att det lika gärna kunde röra sig om en mobiltelefon.

Något som skiljer sig från kvinnans uppgifter ur tidigare förhör, där hon ska ha sagt att hon använt ett svart föremål med ström mot sin make.

– Man kan kalla det för lögn eller att någon har missförstått. Det är en sammanfattning som en polisman har gjort för 17 år sedan, vilket värde har det i dag, säger hennes försvarsadvokat Björn Hurtig.

Kvinnan förnekar också att maken skulle ha varit avsvimmad när hon lämnade platsen. Något som hon uppges ha sagt i förhöret från 1997.

– Påstår du att polisen har hittat på det här, undrade åklagare Stefan Lind.

– Ja, till 100 procent, svarade änkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista