Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Sonen: Hon sa att hon dödat sin man

P4 Västs reporter Victor Jensen om tredje rättegångsdagen mot 72-åriga kvinnan
0:55 min

Under rättegången mot den 72-åriga kvinna som misstänks ha mördat sin man utanför Strömstad för 18 år sedan vittnade bland annat kvinnans son i dag. 

En tidigare granne till den 72-åriga mordmisstänkta kvinnan berättade i dag under förhöret att kvinnan hade ringt till honom och sagt att hon hade dödat sin make.

Kvinnan ska ha berättat för honom att hon hade använt en elpistol, men att mannen levde när hon lämnade honom.

Försvarsadvokaten pressade vittnet då han menade att mannen lämnade visa uppgifter i förhöret nu, som han inte har lämnat i polisförhör. Däribland att kvinnan hade sagt att hon hade ringt in till ett radioprogram.

Vittnet förklarade detta med att han kom ihåg mer nu och att det var jobbigt att bli förhörd av polisen.

Den mordmisstänktas son berättade i rättssalen i dag att kvinnan ska ha bett honom att mörda maken eller hjälpa till att hitta någon som kunde göra det, men att han sade nej till detta.

Han berättade också att han pratade med kvinnan efter att mannen hade dött och att hon då sade att hon hade dödat maken.

Men även här hade försvarsadvokaten flera frågor eftersom sonen nu hade fler uppgifter än vad han sagt i tidigare polisförhör.

Sonen svarade bland annat att "vissa minnesbilder kommer tillbaka nu." Han uppgav att det han sade i dagens förhör var det han stod för.

Kvinnan själv nekar till mordanklagelserna och har sagt att mannen levde när hon lämnade honom efter att de hade bråkat på en stig i närheten av parets gård.

Det är den tredje av sex rättegångsdagar i fallet med den 72-åriga kvinnan som misstänks för mordet på sin make utanför Strömstad för över 18 år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".