Daniel Olsson och Peter Larsson

Ekobrottsmisstänkt 47-åring tidigare hörd om försvunna

1:22 min

En av tre män som har anhållits misstänkta för grov ekonomisk brottslighet kan ha kopplingar till de två män som försvann från Uddevalla och Ljungskile 2008.

När P4 Väst ställer frågan om kopplingen mellan den nu anhållne 47-årige mannen, och de försvunna männen Peter Larsson och Daniel Olsson, till länskriminalens Thord Haraldsson vill han först inte kommentera det hela. 

Han är med under insatsen som rör bland annat grovt bedrägeri, och där totalt tre män nu sitter anhållna misstänkta för grova ekonomiska brott. 

P4 Väst rapporterade redan 2008 att en av de försvunna männen, Peter Larsson, enligt källor kände sig hotad av den nu 47-årige mannen, och Larsson ska också ha anklagat 47-åringen för att ha beskjutit hans hem. 

47-åringen ska också ha försökt driva in skulder från Larsson.

Efter P4 Västs avslöjande om 47-åringen 2008 hördes han i utredningen runt Daniel Olsson och Peter Larsson.

När P4 Västs reporter i dag ställer frågan igen till länskriminalens Haraldsson om kopplingen mellan 47-åringen och de försvunna männen, svara han: 

– Det kan ha funnits vissa kopplingar med någon av dem, det kan det ha gjort, men det är inget jag kommenterar vidare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista