Vid husrannsakan i 47-åringens villa i Uddevalla beslagtogs bland annat byggmaterial. Foto: Angelique Hvalgren Johansson/Sveriges Radio.

Fler gripanden kan ske i ekobrottshärvan

Chefsåklagaren: Beslagtagit ett omfattande material
1:10 min

Tidigast i morgon kommer chefsåklagare Karl-Erik Esbo att besluta om de tre män som greps och anhölls i går misstänkta för bland annat grov ekonomisk brottslighet ska häktas.

– Det är ett stort och omfattande material vi nu beslagtagit både via datorer och pappersdokument som vi nu måste gå igenom ordentligt.

Det säger chefsåklagare Karl-Erik Esbo till P4 Väst i dag efter den stora polisinsatsen med husrannsakningar på flera adresser i Trestadsområdet under gårdagen.

Det handlar om misstankar om grov ekonomisk brottslighet och bedrägerier inom byggbranschen.

– Vi kommer också nu närmast att fortsätta förhöra de tre män som hittills anhållits och troligen i morgon kommer vi att ta ställning till om dessa tre ska häktas.

Räknar ni med att fler gripanden kan komma att ske?

I en utredning av den här storleken så är det inte ovanligt att det så att säga växer och förhoppningsvis leder det oss vidare och då kan det bli nya personer som plockas in till förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".