Kritiserade Tesia i Uddevalla tecknar kollektivavtal

Bemanningsföretaget Tesia tecknar kollektivavtal med Kommunal efter P4 Västs rapportering om dåliga arbetsvillkor och plötsliga uppsägningar.

Efter att före detta anställda på vård- och omsorgsbemanningsföretaget Tesia trädde fram i P4 Väst och berättade om bristande villkor och plötsliga uppsägningar så har nu företaget tecknat kollektivavtal med fackförbundet Kommunal och Vårdföretagarna.

Bakgrunden är att många oroliga brukare hörde av sig till företaget med frågor om arbetsvillkoren. Därför bestämde sig Tesias vd Eva-Lee Thörnkvist för att ta kontakt med fackförbundet Kommunal.

Kommunals ordförande Krister Kronlid säger till P4 Väst att det ligger bra och uppriktiga samtal bakom kollektivavtalet som han menar är en stor vinst för de anställda.

Tesias vd Eva-Lee Thörnkvist säger att det känns bra att från och med nu ha en motpart att diskutera eventuella incidenter med och slippa ta diskussionen i media.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista