Fritidsgården Bryggeriet har haft problem med droger, nu stängs gården för gymnasieelever. Foto: Oskar Lodin/Sveriges Radio.

Droger på fritidsgård - gymnasieungdomar stängs ute

Från och med måndag kommer fritidsgården Bryggeriet i Uddevalla vara stängt för gymnasieungdomar – på grund av att det är problem med droger på gården.

Bakgrunden är en utbredd drogproblematik bland ungdomar i Uddevalla.

Maria Lehto, chef för fritidsgårdarna i Uddevalla, säger till P4 Väst att Bryggeriet bara är en liten del av ett större problem.

Hon säger också man gör detta för att sätta ned foten och för att säkerställa att yngre ungdomar i mellan- och högstadieålder inte ska utsättas för grupptrycket från vissa äldre gymnasieungdomar att prova på droger som cannabis och spice, något som har varit ett problem tidigare på Bryggeriet.

I dagsläget är det bara Bryggeriets fritidsgård som inför en övre åldersgräns men Maria Lehto säger att de inblandade gymnasieungdomarna inte kommer att släppas in på andra fritidsgårdar heller.

Socialtjänsten har ansvaret att de utestängda ungdomarna med drogproblematik får hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista