Ett ljus brinner där den försvunna tvåbarnsamman hittade. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

Trollhättemordet i hovrätten: vittnen vill inte ställa upp

På måndag tas mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan upp i hovrätten. Den morddömdes advokat har kallat två nya vittnen men ingen av dem vill ställa upp i rätten.

De var i början av året som en 36-årig man dömdes av Vänersborgs tingsrätt till 16 års fängelse för mordet på en kvinna i Trollhättan. Två män från Grästorp dömdes till ett års fängelse för grovt skyddande av brottsling.

Den morddömdes advokat Tommy Nilsson har inför förhandlingen i hovrätten kallat två nya vittnen för att styrka att kvinnan inte dödades i sin lägenhet under den tid som tingsrätten menar. Åklagaren ansåg det bevisat att kvinnan slogs ihjäl i köket i sin lägenhet strax efter midnatt och i tingsrätten beskrev vittnen hur de hörde skrik och dunsar från lägenheten under några minuter.

Nu vill alltså försvarsadvokat Tommy Nilsson åberopa vittnen som istället ska uppge att det inte hörts ljud från lägenheten under den aktuella tiden och detta skulle i så fall innebära att 36-åringen hade lämnat lägenheten innan mordet begicks, menar advokaten.

Men det är oklart om vittnena kommer vara till någon hjälp. De två kvinnorna som bor i anslutning till mordoffret har båda begärt att få avstå att vittna och kommer att åberopa läkarintyg.

Hovrätten får därefter ta ställning till om det finns skäl som gör att de  inte behöver vittna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista