En nöjd Pertti Virtanen landade i P4 Morgonstudion. Foto: P4 Väst

Tvåårige sonen fick se pappa Pertti Virtanen vinna med IFK Vänersborg

4:33 min

Han bor på hotell i Vänersborg medan frun och sonen bor i Finland. Men lagom till första matchen kom familjen för att se på hur Pertti Virtanen och hans IFK Vänersborg storsegrade mot Västerås.

– Det var extra roligt att de tittade på, även om jag inte vet hur mycket de egentligen lyckades se.

Frun och tvåårige sonen hade kommit till Sverige några dagar för att hälsa på och passade på att följa med till Västerås. Ett steg mot seger i slutspelet togs också i och med vinsten med hela 3-9.

Vad pappa egentligen sysslar med är Pertti lite osäker på om sonen har riktig kläm på, men han vet i alla fall vad det heter.

– Han brukar säga att pappa är målvakt.

Att jobba i ett land och ha familjen i ett annat land är jobbigt, erkänner Pertti Virtanen, som bara får träffa familjen då och då.

– Men vi försöker göra det bästa av det och besöka varandra så ofta vi kan. Dessutom skypar vi varje dag och kan både se och höra varandra på det sättet.

I Vänersborg bor Pertti Virtanen på hotell och känner inte så många i stan. Men han trivs ändå.

– När jag inte tränar tar jag igen mig och Vänerborg är en trevlig stad, men det regnar lite för mycket.

I bandyns slutspel siktar han och laget på att fortsätta vinna och gärna ta hem guldet. Vad som sedan händer, om han stannar kvar i IFK Vänersborg nästa sässong är ännu en öppen fråga.

– Efter den här sässongen vet jag inte vad som händer och jag kan inte ge något besked nu.

I morgon är det dags för returmatch mot Västerås i Arena Vänersborg. Pertti Virtanen vill inte tippa något resultat, men en sak är han säker på.

– Vi vinner!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista