Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Ung kvinna fastbunden och ofredad på elevhem

1:20 min

En kvinnlig elev bands fast och ofredades på ett elevhem vid Nuntorpskolan i Brålanda. Allt filmades och lades ut på nätet. Nu åtalas fyra manliga elever.

– Tre ungdomar har tejpat fast en flicka eller en kvinna vid en stol och sedan har en av dem strippat för henne. Sedan har det spelats in med en mobil och inspelningen har lagts ut på Facebook, säger kammaråklagare Katarina Olsson till P4 Väst.

Händelsen inträffade onsdagen den andra oktober i fjol på ett elevhem vid Nuntorpskolan, i Vänersborgs kommun. Tre manliga elever - 19, 18 och 17 år gamla - tejpade då fast tjejen vid en stol.

 Har de som är åtalade och kvinnan gått på skolan?

– Ja, de var elever vid brottstillfället, säger åklagaren.

Har det handlat om en nollningsritual?

– Det är inget jag har fått någon uppfattning om under förundersökningen att det skulle gjort, nej.

Killarna tejpade fast den unga kvinnans handleder vid stolens armstöd, hennes ben vid stolsbenen och hennes överkropp vid stolsryggen med hjälp av kraftig tejp.

Kvinnan hade gått med på att tejpas fast vid stolen, men det var under förutsättning att inget mer skulle hända. Men när hon sedan upprepade gånger bad killarna att släppa loss henne, gjorde de inte det, enligt åklagaren.

Den kvinnliga eleven försökte också komma undan och flytta stolen som hon satt på, men två av killarna höll då fast stolen.

Samtidigt började en av killarna att klä av sig och hade tillslut bara underkläder på sig. Han dansade då framför kvinnan och "gnuggade sitt skrev mot hennes ben" och blottade även sin rumpa för henne.

En fjärde kille, 19 år gammal, filmade delar av händelsen med sin mobiltelefon och lade sedan ut filmen på Facebook.

"Såväl lärare som elever på Nuntorpskolan har tagit del av filmen", skriver åklagaren i åtalet.

Tre av killarna åtalas nu för olaga frihetsberövande, en av dem också för sexuellt ofredande och den fjärde åtalas för grovt förtal.

Alla fyra nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista