1 av 2
Jonas Torrestad, Bengt Jacobsson och Claes Johansson har snart premiär på krogshowen "Dubbelt upp". Foto: P4 Väst
2 av 2
Peter Olsson gav sig upp på kontollbordet för att på hög höjd fotografera Jonas Torrestad, Claes Johansson och Bengt Jacobsson. Peter kom ner på golvet oskadd. Foto: Jimmie Schewenius/Sveriges Radio
P4 Morgon

En show blev dubbelt upp

3:25 min

Dryga 40 år av revyande ska sammanfattas samtidigt som Björn Skifs musik ramar in kvällen. Två shower blir en i Dubbelt upp! i Trollhättan.

Jonas Torrestad är VD för Folkets hus i Trollhättan och kände att det skulle vara kul att göra något nytt i huset. Varför inte sammanföra två olika föreställningar till en show? Sagt och gjort, nu är det snart premiär för de vana underhållarna Bengt Jacobsson och Claes Johansson att göra krogshow tillsammans med Ida Andersson och Jonas Torrestad.

Bengt och Claes ska sammanfatta de dryga 40 år som de stått för skratt i staden medan Ida och Jonas ger publiken en resa genom Björn Skifs fantastiska musikskatt. Allt i en show. För Bengt och Claes har det varit mycket material att ta sig genom.

– Vi vet ju inte om det blir The best of, men vi har tagit sådant som vi tycker passar in i det här sammanhanget, säger Bengt Jacobsson.

– Vi tittade på gamla videofilmer när vi skulle välja, fyller Claes på. Jag tror att vi skrattade hela kvällen och konstaterade att de här numren går inte ens att bearbeta. För det finns ingen människa som skulle skratta åt det idag, säger Claes Johansson.

– Det gjorde de väl inte då heller, fyller Bengt i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista