Ägare till Nuntorpskolan: Allvarlig händelse

1:01 min

Nuntorpsskolans ägare Västra Götalandsregionen ser allvarligt på händelsen på skolan, som ligger i Brålanda. En kvinnlig elev bands fast på en stol och ofredades sexuellt på ett elevhem i oktober. Fyra manliga elever har åtalats.

Förvaltningschefen på Naturbruksförvaltningen på regionen, Kristina Athlei, säger till P4 Väst att man ser mycket allvarligt på det som inträffade på elevhemmet i början på oktober 2013.

Då bands en ung kvinna fast på en stol av tre manliga elever, en av dem strippade och ofredade henne sexuellt och en fjärde filmade det med sin mobil och lade ut på Facebook.

De fyra unga männen, står nu åtalade för olaga frihetsberövande, respektive sexuellt ofredande och grovt förtal.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och har vidtagit ett antal åtgärder för att förebygga, så att något sådant inte händer igen, säger Kristina Athlei.

– Vi har bland annat tillsatt en arbetsgrupp som arbetat igenom förutsättningarna för internatet och bemanningen där, så att vi har flera medarbetare tillgängliga och fler medarbetare som bor på internatet på nätterna.

Kristina Athlei säger att skolan har anmält det som hände till huvudmannen Västra Götalandsregionen enligt den plan som finns upprättad. Då togs händelsen upp i chefsgruppen omedelbart och arbetsgruppen tillsattes, för att reda ut hur man ska jobba med internaten framöver.

– Det gjorde vi för att säkerställa att inget sådant händer igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista