Kropps Dam. Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio.

Osäkert om Kroppskultur räddas

Handbollklubben Kroppskultur skulle kunna räddas ur sitt ekonomiska förfall genom ett lån på 2,5 miljoner kronor från Uddevalla kommun, men det är tveksamt om förslaget går igenom.

Det är inte första gången det krisar för handbollsklubben Kroppskultur.

För några år sedan sattes klubben i konkurs, bland annat för att den inte kunde betala tillbaka ett lån till kommunen på en halv miljon kronor.

Nu skulle 2,5 miljoner i nya lån lösa problemen enligt en plan som Kropps arbetat fram tillsammans med kommunens ekonomichef Kenneth Erlandsson.

Men planen ska först diskuteras mellan politikerna och det är långt ifrån självklart att de verkligen kommer att rädda Kroppskultur, säger källor till P4 Väst.

Kroppskultur har alltså redan ett lån till Uddevalla kommun på 0,5 miljoner kronor som klubben inte lyckats amortera efter den överenskommelse som finns,

– Hur skulle man då lyckas med ett större lån, säger en källa.

– Men framför allt om andra klubbar kommer med samma krav på att kommunen ska vara bank, hur lyckas man behandla alla lika då?

Förslaget kommer den närmsta tiden att diskuteras i olika partigrupper och sedan ska det upp till beslut i kommunstyrelsen och senare kommunfullmäktige.

Det lär bli några riktigt svettigt nervösa veckor for Kroppskultur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".