Ingemar Ottosson var med på premiärturen och var glad. Foto: Anders Abrahamsson/Sveriges Radio

Fler än någonsin flyttar till Lilla Edet

1:21 min

Lilla Edets kommun ökade stort i antalet invånare, hela 249 personer plus. Nu krävs satsningar på skola och bostäder, enligt socialdemokraternas kommunalråd Ingemar Ottosson.

Lilla Edet var den kommun, utanför Stockholmsområderna, som procentuellt ökade mest under 2013. Den stora ökningen innebär ett hårdare tryck på bland annat förskoleplatser, något som kommunen arbetar med.

– Under 2013 öppnade vi tre nya förskoleavdelningar och vi planerar att öppna ytterligare tre under 2014, säger Ingemar Ottosson.

Hur fungerar det ekonomiskt?

– Det kostar alltid att växa och speciellt att växa så mycket vi gör nu. Men det är viktigt för utvecklingen av Lilla Edets kommun och då får vi prioritera dessa områden.

Den 27 februari ska utbildningsnämnden i Lilla Edet fatta beslut om Tingbergsskolans högstadium i Lödöse ska läggas ned, på grund av elevbrist. Trots att det nu flyttat fler invånare till kommunen, tror Ingemar Ottosson inte att det påverkar platserna i högstadieklasserna. 

– Vi har märkt att det främst är platser för elever i yngre åldrar som efterfrågas, vi har platser för högstadieelever men det har inte kommit så många elever, säger Ingemar Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista