Nuntorpselever fortfarande vänner trots rättegången

Försvarsadvokaten om fallet på Nuntorpskolan
1:17 min

I dag avslutades rättegången mot de fyra manliga elever som är misstänkta för att ha tejpat fast en kvinnlig elev i en stol, ofredat henne sexuellt och sedan lagt ut en film på det på nätet. 

Rättegången har hållits i Vänersborgs tingsrätt och avslutades i dag vid lunchtid. Alla misstänkta nekar till brott. Enligt en av männens försvarsadvokat Jacob Ceder är det ett intressant fall.

Det var i oktober som fyra manliga elever på Nuntorpskolan i Vänersborgs kommun ska ha tejpat fast en kvinnlig elev i en stol, i början ska hon ha varit med på det men sedan ville hon komma loss. Trots det strippade en av killarna framför henne.

Allt filmades och lades ut på Facebook. Både elever och lärare på skolan har kunnat se filmen.

Åklagaren vill att tre av de åtalade ska dömas för olaga frihetsberövande, en av dem också för sexuellt ofredande och den fjärde vill hon ska dömas för grovt förtal. Straffen åklagaren yrkade på är olika för de åtalade, men det handlar om bland annat böter.

– De åtalade och den kvinnliga eleven känner varandra sedan tidigare och har trots det inträffade fortsatt att umgås, säger advokaten Jacob Ceder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".