Polisen tror inte att någon hann bli av med pengar. Foto: Oskar Lodin / Sveriges Radio

Skimning på biltvätt i Trollhättan ofarligt enligt polis

1:15 min

Under gårdagen tog polisen ned skimnigsutrustning från en biltvätt på Lextorpsvägen i Trollhättan. Enligt Trollhättepolisens Örjan Magnusson var den inte fjärrstyrd och därmed ofarlig.

Igår upptäckte personalen på en biltvätt på Lextorpsvägen i Trollhättan att det satt så kallad skimningsutrustning på kortautomaten. Polis tillkallades och utrustningen togs bort. Örjan Magnusson på Polisen i Trollhättan tror inte att den hann sitta där särskilt länge.

– Troligtvis hann den bara sitta där under söndagsförmiddagen. En i personalen var där på morgonen och såg den inte då.

Den svårupptäckta bedrägeriutrustningen kommer nu skickas in på undersökning på SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.  Men Örjan Magnusson hann kika på den nu på morgonen och tror inte att gårdagens biltvättare behöver oroa sig.

– Den hade ingen fjärrstyrning utan man måste fysiskt tanka av informationen, vilket man alltså inte hann göra nu. Men är det så att man upptäcker att man blivit av med pengar från ett kort man använt där så ska man anmäla det.

Vanligtvis har polisen svårt att utreda dessa brott då skimningsutrustningen ofta hinner tas bort innan stölderna upptäcks. Men nu har man alltså lyckats få tag i själva utrustningen och dessutom upptäcktes tidigare i helgen ett liknande brott på en biltvätt i Skara som tillhör samma kedja.

– I det här fallet kommer vi samköra de två ärendena och se om vi får någon rätsida på det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista