Foto: SR

Radiosportens Stefan Elofsson mitt i dopningsdramatiken

Just som Radiosportens medarbetare skulle fira att OS-arbetet var över kom beskedet om Nicklas Bäckströms positiva dopningstest. ”Det var bara att börja jobba igen” säger Stefan Elofsson.

Stefan Elofsson satt i OS-arenan och såg finalen i hockey mellan Sverige och Kanada när dopningsnyheten damp ned, just innan man på Radiosporten skulle avsluta två veckors arbete i Sotji. Stefan fick samla ihop sina mannar i presscentret igen och börja arbeta.

– Det blev ett väldigt konstigt avslut på ett annars framgångsrikt OS för Sverige, säger Stefan.

Han menar att vi bara får konstatera att vi i Sverige har fått ett dopningsfall, även om det är en moralisk skillnad och en skillnad i hur man blir straffad i den här typen dopning, där det tros vara den allergitablett som Nicklas Bäckström tog som ligger bakom det positiva resultatet.

– Min ärliga uppfattning är att Nicklas Bäckström har varit så ärlig som han har kunnat, men att det är det medicinska teamet som bär ansvaret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista