Närhälsan Strömstad

Läkare kritiserade Närhälsan – tvingas sluta

1:35 min

Jourläkaren Anna Sallin uttalade kritik mot vårdcentralens arbetsmiljö. Nu får hon inte längre arbeta kvar hos Närhälsan i Strömstad. På grund av hennes uttalande menar hon, men det stämmer inte menar arbetsgivaren.

Jourläkaren Anna Sallin uttalade kritik mot vårdcentralens arbetsmiljö och ledning i ett öppet brev i Strömstadstidning förra veckan.

Nu får Anna Sallin inte längre arbeta kvar hos Närhälsan i Strömstad, något som hon anser beror på att hon kritiserade vårdcentralen.

Men primärvårdsdirektören Marie-Louise Gefvert säger att det inte stämmer:

– Det är ett ord – trams, säger hon.

Jourläkaren Anna Sallin arbetar för bemanningsföretaget Stio läkarbemanning i Strömstad. Ett företag som i sin tur är underleverantörer till företaget Plus Care.

Stig Olausson från Stio bemmaningsföretag är kritisk mot beslutet.

– Det är ett beslut som Närhälsan har tagit och det är en ren hämnd mot Anna, på grund av att hon har skrivit ett öppet brev, säger han.

I Strömstadstidning valde Marie-Louise Gefvert att svara på Anna Sallins brev och skriver då bland annat att Anna Sallin inte tar emot mer än fem till sex patienter per kväll.

Det är information som Marie-Louise Gevfert fått från personalen på vårdcentralen. Information som Anna Sallin i sin tur dementerar. Till P4 väst säger hon att hon aldrig har vägrat ta emot någon patient och att det helt enkelt inte kommit fler patienter under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista