1 av 2
Längdskidor Sandra Hansson. Foto: Tomas Bader/P4 Väst.
2 av 2
Sandra Hansson Längdskidor. Foto: Tomas Bader/P4 Väst.

Vasaloppet viktigt för Sandra Hansson

"Det är som VM för oss som kör långlopp"
5:01 min

Skidåkaren Sandra Hansson från Bäckefors laddar inför Vasaloppet och säger att det verkligen betyder något alldeles extra för henne.

Nu har vi klivit in i Vasaloppets vintervecka 2014 och vi ska få träffa en tjej som vunnit Vasaloppet två gånger, 2008 och 2009.

Det är dessvärre osäkert om hon kommer till start i år eftersom hon har haft en riktigt strulig och sjukdomsförföljd vinter, besked om hur hon ska göra kommer under veckan.

Nu har ni säkert listat ut vem vi pratar om, just det, skidåkaren Sandra Hansson från Bäckefors och att åka skidor var något som hon började med tidigt i livet.

Vasaloppet betyder verkligen något alldeles extra för henne.

– Vasaloppet är, för oss som satsar på världscupen i långlopp, som vårt VM, det är extrem mediebevakning. Jag upplevde när jag vann första gången att jag inte fattade hur stort det var, fast jag varit skidåkare från tre, fyra årsåldern, säger Sandra Hansson.

– Det är väldigt kul med Vasaloppet och det är en speciell stämning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".