Anton Malmberg Hård af Segerstad efter Melodifestivalen i Göteborg. Foto: Marcus Gorne/P4 Väst Sveriges Radio

Låtskrivare: Fusk om ett företag köper röster i Melodifestivalen

1:02 min

Låtskrivaren Anton Malmberg Hård af Segerstad från Vänersborg säger att han inte har hört talas om att röstfusk skulle förekomma i Melodifestivalen, men samtidigt är han inte förvånad. 

P4 Sjuhärad avslöjar i dag att en riggad dator har ringt upp och röstat på ett melodifestivalbidrag och gett över tvåtusen röster på kort tid. Personer bakom ett bidrag i tävlingen ska ha betalat för detta.

Man berättar inte vilket bidrag och vilket år det handlar om. Detta bröt inte mot SVT:s regler, men nu har SVT ändrat sin tävlingsregler vilket innebär att köp av röster förbjuds.

Anton Malmberg Hård af Segerstad är låtskrivare från Vänersborg och har haft med flera bidrag i Melodifestivalen. Han säger att han inte hört talas om att något sådant här skulle förkomma.

– Samtidigt. Det är viktiga projekt för många, många människor så jag är inte förvånad över att det händer. 

Han tycker inte att man kan kalla det för fusk om en privatperson

– Om däremot ett företag kommer in och köper rösterna av den här personen då kan man väl diskutera om det är korrekt eller inte. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista