Foto: Simon Löfving/Sveriges Radio.

Ödesmöte för Kroppskultur i kväll

I kväll är det krismöte för styrelsen i den anrika handbollsklubben Kroppskulturs. Föreningen är på väg mot en konkurs efter gårdagens mardrömsbesked.

Du hör Kropps ordförande Kenneth Carlsson i P4 Väst efter klockan 6:30 i morgon.

Den enda utvägen för att undvika konkurs är att få pengar av kommunen. Det beskedet lämnade handbollsföreningen Kroppskultur i ett brev till Uddevalla kommun i januari.

Men blir det inget lån på 2,5 miljoner kronor beslutade kommunen i går och därmed är situationen extremt prekär.

Frågan är hur klubben ska undvika en konkurs?

I kväll samlas styrelsen till ett extra krismöte och det lär vara pressade styrelsemedlemmar som ska försöka hitta en lösning.

Annars riskerar över 600 handbollsspelande ungdomar i Uddevalla att stå utan klubb.

Skulderna är stora – runt 1,5 miljoner kronor för en månad sedan. Bakgrunden till krisen är, enligt föreningen, att budgeten för säsongen 2012/2013 inte gick ihop.

Kommunen vill att Kroppskultur ska göra en så kallad ackordsuppgörelse med de man är skyldig pengar, alltså att skulderna skrivs ner.

Men det kan bli en tidskrävande uppgift, för vid årsskiftet var det över 20 leverantörer som man inte hade betalat.

P4 Väst har läst Kropps budget för de första fyra månaderna i år och där räknar klubben med en förlust på 175 000 kronor. Men under de kommande året därefter ska klubben göra ett plus på 500 000 kronor, enligt budgeten.

I föreningens marknadsplan för i år och nästa år skriver man att svagheterna är organisationen och ekonomin, ett hot anses också vara att varumärket har fläckats och att företagen väljer andra saker än idrottssponsring.

Handbollsklubben Kroppskulturs ordförande Kenneth Carlsson vill än så länge inte kommentera kommunens beslut att inte ge ett lån på 2,5 miljoner, men efter kvällens styrelsemöte kan han tänka sig det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista