Högstadiet på Tingbergsskolan nedläggningshotat. Foto Vjosa Osmani.

Högstadiet på Tingbergsskolan blir kvar

1:25 min

Högstadiet på Tingbergsskolan i Lödöse blir kvar - det beslutade utbildningsnämnden i Lilla Edet under torsdagskvällen.

 

Leif Håkansson (S), ordförande i utbildningsnämnden, berättade tidigare för P4 Väst att det rådde delade meningar i frågan bland Socialdemokrater, men han berättar att samtliga S-representanter röstade mot förslaget om att skolan läggs ner.

– Majoriteten var helt överens, men utifrån mitt perspektiv som Socialdemokrat så hade vi ett möte med vår arbetarekommun i går, och fick en väldigt stark rekommendation att fatta beslut om att Tingbergsskolan skulle vara kvar, och det har samtliga representanter från Socialdemokraterna följt.

Även du?

– Även jag.

Förslaget att högstadiet i Lödöse skulle flyttas till Lilla Edet har väckt protester från både föräldrar och elever som tyckte att kommunen sviker Lödöse. Anledningen till förslaget om att lägga ner högstadiet i Lödöse berodde på minskat elevunderlag.

Har man alltså råd att ha kvar skolan i nuvarande form?

– Redan från början redogjorde förvaltningschefen och rektorn för konsekvenserna av ett kvarhållet högstadium, nämligen att det enligt deras uppfattning med oförändrade resurser kommer att behöva åldersintegreras, och det har ju nämnden känt till och det innebär att utifrån nuvarande situation kan det bli på det viset.

– Sedan måste vi ha förtroende för att rektor och förvaltningen organiserar verksamheten på ett sådant vis att inte eleverna blir lidande, säger Leif Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista