Foto: Simon Löfving P4 Väst/ Sveriges Radio

Kroppskultur: Vi går inte i konkurs

3:38 min

Efter beskedet om att Uddevalla kommun inte tänker låna 2,5 miljoner till handbollsklubben Kroppskultur, som den minst sagt ekonomiskt pressade klubben behöver, säger ordförande Kenneth Carlsson att det trots det inte blir någon konkurs för föreningen.

– Vi ger oss inte, vi har i dag tagit fram ett paket där vi verkligen vill visa att vi vill att Kroppskultur fortsatt ska leva, säger ordförande Kenneth
Carlsson, efter att föreningen hållit ett krismöte under torsdagskvällen.

Det så kallade paketet består dels av att föreningen i mars ska ordna ett arrangemang där klubbens herrar och damer ska spela, där drygt 100 sponsorer har lovat att betala en krona för varje åskådare som dyker upp.

Dels ska föreningen kontakta dem man är skyldig pengar för att komma överens om lösningar, det vill säga att man försöker skriva ner sina skulder. Och så ska man hålla ett extra årsmöte när man hittat en full bemanning i styrelsen.

– Vi ser det som viktigt att signalera tydligt det nya Kroppskultur, säger Kenneth Carlsson.

Dessutom planerar Kroppskultur att lämna in en ny begäran om lån till kommunen efter de här åtgärderna.

Men föreningen har stora skulder – runt 1,5 miljoner kronor för en månad sedan. Kommer detta verkligen att räcka?

– Låt oss nu se vad arbetet som vi startat upp kommer att ge. Vi har bilden av att det här kommer att bilda en god stomme till att klara ut vår situation.

Men föreningen har inte mycket tid på sig. Sista mars "går man in i kaklet", som Kenneth Carlsson beskriver det.

Det är snart?

– Det beslutet som fattades i går har fått flera av Kroppskulturs vänner att istället för att sörja har vi knutit handen i byxfickan och sagt att vi ska klara det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista