Den mördade kvinnans bostad i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Nytt vittne hördes i Trollhätterättegången

"Motvikt till de två vittnen som har hört oljud och skrik"
0:26 min

I dag hördes ett nytt vittne i rättegången kring mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan. Försvarsadvokaten menar att förhöret visar att det finns en annan gärningsman.

Det är försvarsadvokaten Tommy Nilsson som företräder den morddömde 37-åringen som har kallat det nya vittnet. 37-åringen dömdes till 16 års fängelse av Vänersborgs tingsrätt.

Kvinnan som bor i en trappuppgång bredvid den mördade kvinnan sade att hon inte hörde några ljud från lägenhet. Hon berättade att hon lagt sig tidigt på kvällen, men att hon brukar vara "lättväck".

--Jag hörde ingenting den natt, sade hon.

Kvinnans sambo som var vaken fram till ett-tiden på natten hörde inte heller han någonting, berättade hon.

I tingsrättens dom menade domstolen att mordet hade inträffat mellan 00:15 och 00:30 på natten. Men med det nya vittnet menar försvarsadvokaten Tommy Nilsson att det inte stämmer.

– Jag kallade vittnet för att ha som motvikt till de två vittnen som har hörts på åklagarens sida angående ljud, skrik och oljud från aktuell lägenhet, säger Tommy Nilsson.

Dessutom lästes ett annat nytt vittnesförhör upp ur polisens förundersökning. Anledningen var att vittnet hade fått godkännande av hovrätten att inte närvara själv.

Vad vill du visa med de nya vittnena?

– Jag vill visa att det inte har förekommit ljud, oväsen och skrik från aktuell lägenheten. Det innebär att tingsrättens bedömning när det här våldet har utövats inte kan stämma, säger försvarsadvokaten Tommy Nilsson till P4 Väst.

Du menar att det visar att det är en annan gärningsman helt enkelt?

– Ja, konsekvensen blir ju så, säger Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".