Elias Elffors Elfström vann Lilla Melodifestivalen 2013. Foto: Stina Ericsson/Sveriges Radio.

Dags för Lilla Melodifestivalen

Fram till den 14 mars tar Sveriges Radio emot bidrag till årets upplaga av Lilla Melodifestivalen. I år är det är det större fokus på artisteri och anmälan görs med en video till valfri låt.

6 juni är det final på Gröna Lund i Stockholm. Vinnaren representerar Sverige i Junior Eurovision Song Contest på Malta i höst.

I år behöver de sökande inte ha en egen låt klar vid ansökan.

– Vi vill först försäkra oss om att vi har en artist i den som ansöker och det tror vi att vi kommer att göra när den tävlande framför en låt som den känner sig bekväm med, säger Christer Björkmansom sitter med i juryn.

Även i år är det dock bra att ha påbörjat en egen låt eftersom de som går till final tävlar med den där.

– De 20 som tar sig till audition ska ha med sig ett embryo till en egen låt. Därefter kommer de åtta finalisterna att sammankopplas med en etablerad låtskrivare och tillsammans med den skriva färdigt sin låt, fortsätter Christer Björkman.

­­­­– Vi ser fram emot att få en jättebra vinnare som kommer att göra oss stolta på Malta, avslutar Christer Björkman.

Lilla Melodifestivalen

Lilla Melodifestivalen är SVT:s och Sveriges Radios tävling för låtskrivare/artister mellan 12 och 16 år. Den/de tävlande måste fylla 12 år under 2014, men får inte fylla 16 år före den 30 november 2014. Finalen avgörs på Gröna Lund i Stockholm fredag 6 juni 2014. Vinnaren av Lilla Melodifestivalen representerar Sverige i Junior Eurovision Song Contest 2014 på Malta i november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".