Fredric Andersson. Carl-Johan Söder/SVT

TV-kocken Fredric Andersson startar ny restaurang i Uddevalla

1:34 min

Efter 26 år runt i Europa och Umeå har nu kocken Fredric Andersson flyttat hem till Uddevalla. Och ska öppna restaurang och festvåning på Pininfarinas gamla fabriksområde.

Du har säkert sett honom på TV, kocken Fredric Andersson. Han har bland annat lagat mat i SVT:s Gokväll och haft egna tv-program.

Han började kockyrket redan som 13-åring på hotell Bohusgården och äldreboendet Ryttaren i Uddevalla. Sedan tog han tåget från staden och har jobbat på många kända restauranger i Europa.

Efter 26 år, varav 16 år i Umeå, har han nu vänt hem till Uddevalla med sin familj. Och då undrar alla nyfiket vad han har för gastronomiska planer.

– Jag, tillsammans med familjen Bender som har köpt Pininfarinas gamla anläggningar, kommer att driva Kök Kärranäs inne på området. Och sedan kommer vi att utveckla villa Kärranäs som ligger nere med vattnet, säger Fredric.

Tanken är att man nu ska se efter hur man går till väga för att göra den till en festvåning, kunna ta emot bröllop och allt som har med fest att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista