Styrelseledamot i IFK Uddevalla lämnar i protest

6:58 min

Fotbollsklubben IFK Uddevalla sparkade sin tränare Joakim Jensen i tisdags. Ett beslut som fått styrelseledamoten Håkan Kragnert att omedelbart lämna alla sina uppdrag i föreningen.

Enligt honom ska föreningens ordförande Jan-Inge Carlsson och styrelseledamoten Jan-Ove Malm, som båda utgör föreningens fotbollsutskott, tagit beslutet att sparka tränaren Joakim Jensen utan att ha pratat med resten av styrelsen.

– Ett sånt beslut, att sparka en division 1-tränare mitt i en säsong när vi slåss för att kanske vara kvar. Det kräver ju djupt gående analyser och att hela föreningen har en saklig grund för att göra det, säger Håkan Kragnert.

Efter att tränaren Joakim Jensen fått sparken började det florera rykten om att en viss person som inte är med i IFKs styrelse ska ha fått ordförande Jan-Inge Carlsson att sparka tränaren.

Håkan Kragnert skrev ett mail till klubbens ordförande och frågade om det var sant och då hände nåt oväntat.

– Då blir jag uppringd av den här personen som jag hade nämnt och blir utskälld. Allt det ryktet sa, allt det besannades av vad personen i fråga sa. Hen vräkte ur sig en massa kritik om Joakim Jensen och laguttagningar, säger Håkan Kragnert.

Håkan Kragnert säger att han inte har hundraprocentiga bevis på att denna utomstående person ska ha påverkat ordförande Jan-Inge Carlssons beslut att sparka tränaren men att mycket pekar på just det.

– Det finns starka misstankar, åtminstone från mitt håll, på grund av det agerandet som skedde när jag blev uppringd och det som sas. Det var det som gjorde att jag tog mitt beslut att lämna styrelsen. Om jag som styrelseledamot har mindre kunskap och insikt än folk utanför föreningen, då finns det ju ingen anledning att vara med och ta ett ansvar i en styrelse, säger Håkan Kragnert.

IFK Uddevallas ordförande Jan-Inge Carlsson vill inte ställa upp på en bandad intervju men säger till P4 Väst att de uppgifter som Håkan Kragnert kommer med inte stämmer. Han säger att kritik lyfts mot Joakim Jensen på ett styrelsemöte, som Kragnert ska ha varit på.

Föreningen har kallat till ett extra styrelsemöte på måndag för att enligt ordförande Jan-Inge Carlsson räta ut alla frågetecken och för att se vem som stannar och vem som lämnar föreningen.