Solid Sound: Laleh och Melissa Horn avslutade sommaren i Uddevalla

2:21 min

Laleh Pourkarim drog kanske söndagens största publik till Uddevalla Solid Sound där hon avslutade sin sommarturné med en sprudlande spelning. Även Melissa Horn avslutadeturné sommaren i Uddevalla.

– Tack för att ni var en så fin publik. Det blev en speciell spelning, sa Melissa Horn till den trollbundna publiken framför Fritiofscenen när hon gjorde sitt sista framträdande för sommaren på festivalen Uddevalla Solid Sound.

Lalehs spelning var målet får många som kom till festivalområdet på lördagkvällen. Det blev en sprallig föreställning där Laleh satte sig bakom trumsetet och tillsammans med bandet drog en orepeterad låt i slutet av akten.

– Det var grymt, var kommentaren från besökarna Filippa Ebba och Julia efter hennes framträdande.

Polisen betecknade festivalen som lugn med bara en fåtal alkoholpåverkade som omhändertogs under helgen. Inte heller Röda Korsets sjukvårdare hade särskillt mycket att göra.

Nu väntar en tids väntan innan ekonomin har räknats ihop och det kan lämnas besked om det blir Solid Sound i Uddevalla även nästa sommar.

– Det tar några veckor innan vi kan ge ett klart besked, men vi hoppas och tror att det ska bli en festival även 2015, säger arrangören Simon Tehyrell.