Svensktoppen Nästa

Trots tredjeplatsen – Stephanie Quinth känner sig som en vinnare

3:03 min

– Jag blev besviken först men sedan kände jag mig som en vinnare eftersom jag var en av de åtta som valts ut av över tusen bidrag till Svensktoppen Nästa. Det säger P4 Västs finalist Stephanie Quinth.

Stephanie tävlade med bidraget "If forever means forever" men blev slagen av vinnaren Kalle Johansson med låten "Den där dan" och hamnade på en delad tredjeplats.

Det var andra året i rad som Stephanie var med i finalen av Svensktoppen Nästa. Förra året representerade hon P4 Skaraborg. Men känslan var bättre i år, säger hon.

– Jag är mycket mer nöjd med framträdandet igår. Jag är äldre och har mer erfarenhet nu. Förra året var jag dessutom inte riktigt mig själv och gjorde saker som jag inte riktigt behärskade.

Nu väntar fortsatt skolgång och förhoppningsvis spelningar vid sidan av. Det är inte uteslutet att det blir fler omgångar av Svensktoppen Nästa. Dessutom har hon nu visat upp sig för en rad viktiga personer i musiksverige.

– Jag tänkte inte på det under tävlingen men sedan har jag insett att det är en hel del personer med makt i musiksverige som har följt mig under "Svensktoppen Nästa".