Oavgjort i hett derby mellan FC Trollhättan och Oddevold

2:21 min

FC Trollhättan och Oddevold delade på poängen när derbyt slutade 1-1. Victor Mollapolci gjorde 1-0 till FCT och en minut senare kvitterade Jesper Westermark inför 1052 personer på Edsborg i Trollhättan.

Det var en underhållande första halvlek som böljade fram och tillbaka där lagen ägde olika delar av matchen, FCT's Jonas Bjurström hade ett skott i stolpen i den första halvleken och Oddevolds Johan Patriksson träffade målramen i den andra akten.

Inför den andra halvleken stod det fortfarande 0-0 och spelet var inledningsvis lite lugnare och det saknades en del koncentration i de avgörande passningarna, men i den 66'e matchminuten kom en passning med lysande koncentration från Jonas Bjurström i djupled mot Victor Mollapolci som säkert gav hemmalaget ledningen. Glädjen för hemmasupportrarna blev dock kortvarig för i anfallet efter visade Oddevold prov på ett av sina anfallsvapen, Robert Baggers långa inkast, som inhopparen Jesper Westermark nickade i mål.

– Jag kommer upp bakom Nyström och några FCT-försvarare och skarvar in den i bortre, förklarade Westermark sitt mål.

– Summerar man det så är det ett rättvist resultat, konstaterar FCT-tränaren Jesper Ljung och han är ändå ganska nöjd med 1-1.

I slutet av matchen skallade Oddevolds Johan Patriksson och Trollhättans Alen Kasumovic ihop och FCT-spelaren tvingades bäras ut på bår, men rapporter efter matchen gör gällande att han var ganska okej, men åkte för säkerhets skull till sjukhuset för kontroll.

Oddevold ligger kvar på fjärde plats med nio poäng upp till kvalplatsen mot Superettan, FCT är fortfarande på åttonde plats.

FC Trolhättan-Oddevold 1-1 (0-0)

Mål FCT: Victor Mollapolci
IKO: Jesper Westermark
Varningar FCT: David Bennhage, Pontus Johansson
Publik: 1052

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.