IFK Uddevalla: "Vi gjorde rätt"

Elitfotbollsföreningen IFK Uddevalla höll i går ett extrainsatt medlemsmöte, där den infekterade frågan om den sparkade tränaren Joakim Jensen togs upp.

Styrelsen fick i förra veckan massiv intern kritik från flera personer, vilket ledde till att en styrelsemedlem lämnade i protest och spelaren Angelo Vega bröt sitt kontrakt.

Efter gårdagens möte sitter styrelsen kvar.

IFK Uddevalla meddelar nu på sin hemsida att: ”Samtliga deltagare på mötet var överens om att det gått rätt till enligt föreningens stadgar” – när styrelsen sparkade Joakim Jensen.

Klubben meddelar också att tränarstaben förstärks med Hussein Haiir, som ska assistera den nye huvudtränaren Jimmy Karlsson.

Så här skriver IFK Uddevalla:

På måndag kväll höll IFK Uddevalla ett öppet informations- & medlemsmöte med anledning av de frågor som uppstått kring avskedandet av förre huvudtränaren Joakim Jensen.

Fotbollsutskottet redogjorde för hur beslutet tagits och på vilka grunder det fattats, och samtliga deltagare på mötet var överens om att det gått rätt till enligt föreningens stadgar. Ingen av de närvarande ifrågasatte heller grunderna på vilka beslutet är fattat av fotbollsutskottet.