Efter kollapsen - lugnande besked om Joacim Ernstsson

Dagen efter att Lugis handbollsspelare Joacim Ernstsson från Uddevalla drabbats av hjärtstillestånd kom fortsatt positiva besked.

- Han mår bra efter omständigheterna, säger lagets läkare Ioannis Kostogiannis.

Kostogiannis pratade på lördagsmorgonen med Joacim Ernstsson, som kvällen innan segnade ner med hjärtstillestånd mitt under Lugis hemmaderby mot Kristianstad.

- Det har gått bra detta. Nu får han stanna kvar på sjukhus, säkert i flera dagar eller en vecka, så att man kan göra en grundlig utvärdering för att ta reda på vad som är fel, säger Ioannis Kostogiannis till TT.

Han är fortfarande skakad av de otäcka scenerna i Arenan i Lund. Flera åskådare stod där för hjälteinsatser när man till slut kunde få igång Ernstssons hjärta med hjälp av hjärt- och lungräddning och defibrillator.

- Det finns inte något bättre ställe som det här kunde ha hänt på. Vi har många akademiker i publiken, och att det fanns en hjärtspecialist och en narkosspecialist på plats gjorde en skillnad. Det var en massiv insats, säger Kostogiannis.

32-årige Ernstsson råkade ut för en liknande händelse, men av betydligt lindrigare karaktär, i samband med SM-finalen mot Alingsås i våras.

- Hans fortsatta karriär är det svårt att veta något om. Men det viktiga nu är att han mår bra och repar sig, handbollen får komma i ett senare skede.