Johan Brunström och Sverige dubbelsegrade efter rysare

3:47 min

Sverige leder Davis Cup-mötet mot Lettland med 2-1 i matcher efter lördagens viktiga dubbelseger. Men den satt långt inne för veteranerna Johan Brunström från Fiskebäckskil och Robert Lindstedt som ställdes mot det lettiska paret Libietis och Podzus.

Brunström och Lindstedt var på pappret favorittippade och det visade de också tydligt i det första och andra setet som de spelade hem utan problem med 6-4 och 6-2.

Men när sedan svenskparet också skulle spela hem det tredje setet blev det problem. Letterna bröt Lindstedts serv direkt i inledande gem och höll sedan ett servgenombrott hela vägen fram till setvinst och 4-6. Det lettiska paret fortsatte på samma vis i fjärde set och tvingade fram ett femte och avgörande.

– De blev lite mer avslappnade och kände att de inte hade någon chans och gick in och svingade lite mer och gick för lite mer. Sen bjöd vi in dem och de började serva bättre, då är det svårt att komma åt dem. Men vi kom väldigt starkt i det femte och breakade dem tidigt, säger Johan Brunström till Radiosporten.

Lindstedt och Brunström visade vilka som trots allt var starkast och avgjorde matchen med en 6-3 seger i femte set efter ett tidigt servgenombrott. Paret är nu obesegrade i Davis Cup-sammanhang efter sju raka dubbelsegrar.

Sverige leder med 2-1 i matcher inför morgondagens singelmatcher. Först ut är Christian Lindell som ställs mot Martins Podzus. Vinner Lindell sin match vinner även Sverige DC-mötet mot Lettland och klarar sig kvar i Davis Cups näst högsta division. Förlorar Lindell väntar en avgörande singelmatch mellan Elias Ymer och Janis Podzus.