ARKIVBILD: Joacim Ernstsson ut på bår i maj 2014. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ernstsson: ”Minns att jag blev varm i huvudet”

Basti Rasmussen: Sådant man inte tror ska hända.
2:52 min

Lugispelaren Joacim Ernstsson från Uddevalla föll ihop under fredagens match i Lund. Sydsvenskan har pratat med 32-åringen dagen efter den otäcka händelsen. – När jag vaknade så kändes det som att jag sov väldigt skönt och inte ville vakna riktigt, säger Ernstsson.

Tretton minuter in i matchen mot Kristianstad på fredagskvällen föll handbollsspelaren Joacim Ernstsson ihop på planen. Klubbens läkare Ioannis Kostogiannis och flera läkare ur publiken insåg snabbt allvaret i situationen och rusade fram för att hjälpa Ernstsson, som låg livlös.

– Jag minns att jag blev varm i huvudet. Sen vaknade jag upp och såg massa människor som stod över mig. Jag förstod inte vad som hände, säger han.

Med hjälp av en defibrillator fick läkarna igång Ernstsson igen och han kunde lägga sig på båren och föras till sjukhus. Dagen efter den otäcka händelsen säger Enstsson att han under omständigheterna mår bra.

– Lite ont i huvudet och lite trött efter att jag inte sovit så bra men annars känns det bra.

Enligt Sydsvenskan kommer Ernstsson att stanna kvar på sjukhuset för observation och provtagningar. Lugispelaren är tacksam för åskådarnas och klubbens läkares snabba insats.

– Det verkar ju vara ett bra ställe att få hjärtstopp på. Med hjärtdoktorer och narkosläkare på läktaren och vår lagläkare. Det var ett snabbt agerande och det är jag supertacksam för, det är ju ganska viktigt med tiden i sådana här tillfällen, har jag förstått, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".