1 av 3
Bandy IFK Vänersborg-Vetlanda okt-14 foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
2 av 3
Bandy IFK Vänersborg-Vetlanda okt-14 Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio
3 av 3
Bandy IFK Vänersborg-Vetlanda okt-14 Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio

Oavgjort igen för Vänersborg – 5-5 mot Vetlanda

Joakim Hedqvist: Definitivt inte nöjd
1:40 min

Joakim Hedqvist räddade en poäng till IFK med sina fyra mål, när det blev 5-5 mot Vetlanda.

Vänersborg hade massor av lägen att avgöra matchen men lyckades inte få in bollen, istället var det var det Vetlanda som gjorde mål direkt efter att IFK hade gjort ett.

Joakim Hedqvist såg till att det blev en poäng när han kvitterade i 89 minuten.

– Vi har svårt att att stänga matchen, vi åker på för enkla mål i baken. Vi har otroligt mycket lägen att kunna avgöra. Vi får ta med oss att vi har bra moral. Det är två bra målvakter och ändå blir det tio mål, säger fyramålskytten Joakin Hedqvist.

Det svängde rejält i matchen i slutet av andra halvlek. Först 4-4 på straff genom Joakim Hedqvist. En minut senare blev det 4-5 genom Christian Mickelsson

Johan Koch höll sig framme på en hörna och kvitterade till 3-3. Men två minuter senare gör Pertti Virtanen sitt enda misstag och tappade in Erik Ivarsson avslut, 3-4.

Joakim Hedqvist andra mål kom i 61 minuten, ett lågt skott och kvittering till 2-2. IFK var på väg in i matchen men då kom en snabb replik från Joakim Andersson 2-3 efter en lyra (64 min), även det hans andra i matchen.

IFK tog ledningen på straff efter 10 minuten, 1-0 Joakim Hedqvist stenhårt i mål. Det var Nils Berner som fick ett slag på klubban när han var igenom. Ett snyggt anfall där Christoffer Fagerström frispelade Berner.

Vetlanda vände på två minuter först Joakim Andersson helt solo från egen planhalva, elegant i 33:e minuten, 1-1. Johan Löfstedt gjorde 1-2 på hörna 2 minuter senare.

Pertti Virtanen visade klass och gjorde en bra räddningar, bland annat en skridskoparad, när Joakim Andersson hade ett fint läge. Mikko Lukarilla hade ett friläge men missade, såg lite väl enkelt ut och var typiskt för IFK den här kvällen.

Vänersborg-Vetlanda 5-5 (1-2)

Mål IFK: Joakim Hedqvist 4, Johan Koch
VBK: Joakim Andersson 2, Johan Löfstedt, Erik Ivarsson, Christian Mickelsson
Publik: 1734

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".