Foto: Hasse Holmberg/TT

Nytt steg mot ett nytt äldreboende i Dals-Ed

Per-Erik Norlin:Vi ser risker, som att det kommer att ta lång tid.
1:04 min

Det börjar närma sig för Dals-Eds kommun att fatta beslut om hur ett nytt äldreboende ska se ut. En tung kostnad på bortåt 60 miljoner kronor.

Det borgerliga styret vill satsa på en ombyggnad av befintliga lokaler men det vill inte socialdemokraterna.

– Vi ser risker i det här , som att det kommer ta lång tid. Det blir en byggarbetsplats  och det blir jobbigt för personal och boende, säger Per-Erik Norlin som är sociademokrat i Dals-Eds kommun.

Det krävs nya lokaler för äldreomsorgen och nästa vecka ska kommunstyrelsen fatta beslut om det ska bli ombyggnation eller nybygge. I februari ska sedan kommunfullmäktige ta det slutliga beslutet. Den borgerliga majoriteten vill alltså ha ett ombyggnation. Det finns inga siffror för hur mycket det kan kosta utan uppskattningen ligger runt 40 till 60 miljoner kronor. Dals-Eds kommun har redan nu en mycket snäv ekonomi.

– Det är tufft. Vi behöver mer faktaunderlag som hjälper oss att se den specifika kostnaden. Vi är tvingade till att göra något eftersom vi har för små rum enligt regelverket. Arbetsmiljöverket har tryckt på och vi måste göra något, säger Per -Erik Norlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".