Hellny och K-G ska snart få en gemensam bostad igen. Foto: Linda Bergh/P4 Väst.

Här får K-G och Hellny lyssnarnas hälsningar

K-G: Det är synd att vi inte kan datorer så vi kan se allt snällt som folk har skrivit
1:44 min

Efter P4 Västs reportage fick K-G beskedet att en gemensam lägenhet är på gång och det är många som har berörts av deras fall både på vår facebook-sida men också främlingar som hört av sig till paret.

Många av våra lyssnare berördes av KG och Hellnys historia. Paret, 94 och 93 år gamla, har levt tillsammans i över 75 år men är nu åtskilda. 

– En främmande man, nere i Tuve i Göteborg hade hört mig på radion och han ringde mig och bad att få komma hit upp. Han sa att han hörde hur jag hade det. Så han kom hit med två burkar honung, han åkte ända hit, berättar K-G.

En gemensam lägenhet för dem är på gång och KG berättar att om allt går som det ska så ska de få titta på en lägenhet inom någon vecka och förhoppningsvis flytta inom en månad. 

Många av er lyssnare skrev då på vår Facebook-sida. Jag tog med mig datorn och delade hälsningarna vidare. Bland annat skrev flera lyssnare att de var glada för parets skull, att det var självklart och att ni hoppas att de ska få fler år tillsammans.

– Det var roligt att höra, det är ju det vi hoppas. En månad är lång tid när man är gammal. Det är synd att vi inte har en dator så vi kan se allt fint folk skriver, säger K-G Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".