Misstänkt drogad man i olycka norr om Åmål

På E45:an norr om Åmål inträffade under lördag en olycka, som till en början såg ut att handla om en singelolycka. När polisen kom till platsen visade det sig att två personbilar hade krockat. Vägen är helt avstängd i båda riktningarna.

– Det handlar ju först och främst om att rädda liv, sedan tar man hand om trafiken, säger Björ Blixer, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Larmet kom till polisen klockan 14.21 på lördagen. Exakt vad som orsakat olyckan hade polisen inga uppgifter om vid halv fyra-tiden, det fanns heller inga uppgifter om hur många personer som färdats i de två inblandade fordonen.

Förutom polis arbetar även ambulans och räddningstjänst på platsen, på E45:an i höjd med Berga skola norr om Åmål, vilket gör att det är helt avstängt i båda riktningarna.

Senare på söndagseftermiddagen meddelade polisen att en manlig förare förts sjukhus i Karlstad. Mannen ska ha visat tydliga tecken på drogpåverkan och kommer genomgå en provtagning misstänkt för drograttfylleri, skriver polisen på sin hemsida.