FC Trollhättan åker ur div 1

1:02 min

FCT vann med 5-0 över IFK Uddevalla men det hjälpte inte för Kristianstad vann med 2-1 mot Qviding och Trelleborg vann med 4-2 mot Örgryte.

FCT Trollhättan gjorde vad som var ett måste, vann mot IFK Uddevalla med stora siffror. Det hjälpte inte när både Trelleborg och Kristianstad vann. TFF klarade sig kvar på bättre målskillnad än FCT. Det skiljde fyra mål och Trollhättan hade mängder av målchanser, skott i ribban, och bra möjligheter att göra avslutningen ännu mer dramatisk.

Nu blir det spel i div 2 nästa säsong.

– Just nu är det riktigt tomt, det var den här säsongen som jag hade störst förhoppningar om. Absolut en tung dag, det är aldrig kul att åka ur en serie, det känns i hjärtat, säger Daniel Stanisic.

– Det är bra tungt nu, säger lagkapten Josef Daoud. Vi måste vara bättre över hela säsongen, det är inte bara några matcher. Man är väldigt besviken, säger Josef.

– Det är enkelt, vi har inte varit tillräckligt bra under säsongen 2014, säger tränaren Jesper Ljung.
Vi haft skador och avstängningar på fel positioner som gjort att vi har fått pussla alldeles för mycket, vi har inte fått någon kontinuitet i laget det ser jag som den stora anledningen att vi inte nått upp dit vi önskade. Det är en oerhört bitterhet, det känns just nu oerhört tungt just nu, säger Ljung.

IFK Uddevalla-FC Trollhättan 0-5 (0-1)

MÅL FC: Victor Mollapolci 2, Josef Daoud 2, David Bennhage
Varningar FCT: Daniel Stanisic, Victor Mollapolci, Erik Dahlin
IFK: Marcus Gerd, Johan Ewerlöf
Publik: 336

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.