LSK-spelaren Petter Björlund här i matchen mot GIF Sundsvall. Foto: Elliot Ohlén/SverigesRadio

Magnus Wahlman: Gefle har stor respekt för LSK

"Det är en 50/50 match"
3:47 min

Gefle IF och Ljungskile SK är på många sätt lika, det säger Radiosportens Magnus Wahlman, tidigare Ljungskilebo och numera boende i Gävle.

 

– Lagen spelar snarlik fotboll, med ett tätt och bra försvar. Ljungskile är svåra att vinna emot, men när Gefle hamnar i ett sådant här läge är de väldigt bra bakåt, säger Magnus Wahlman.

Blir det allsvenskan för LSK?

– Jag tror att det är 50/50 match. Gefle har ett stukat självfötroende, samtidigt är pressen stor på laget då en ny fotbollsarena ska vara klar till våren.

Att Gefle känner sig pressade kan vara till fördel för Ljungskile SK, tror Magnus Wahlman.

– Det är en fördel för LSK, men å andra sidan är Gefle ett etablerat lag i svensk elitfotboll, de har spelat tio år i allsvenskan och varit i kval förr. De vet vad som krävs.

Magnus Wahlman tror att Ljungskile SK har fördel av att de under säsongen visat upp en god formkurva och Gefles fördel är att de har rutinen och erfarenheten.

Hur ser man i Gävle på LSK efter den här framgångsrika säsongen?

– Man har stor respekt för Ljungskile. Jag har hört några som sa, inför slutomgången, att man inte vill kvala mot just LSK. Då många menar att det är det bästa laget, för att de är så bra bakåt och svåra att besegera.

Men förhoppningarna om vinst är ändå stora i Gefle.

– Jag tror att gemene man har stora förhoppningar om att Gefle ska fixa detta, säger Magnus Wahlman.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".