Rebecka Haak brinner för tjejers musicerande och arrangerar "Fokus La Femme".

Rebecka Haak får årets Kulturpris i Vänersborg

Vänersborgs kommuns kulturnämnd har idag beslutat att dela ut 2014 års Kulturpris till sångerskan Rebecka Haak och 2014 års Kulturstipendium till pianisten Viktor Stener.

Rebecka Haak från Vänersborg, tävlade 2013 i P4´s musiktävling Svensktoppen Nästa.

Kulturpriset och kulturstipendiet kommer att delas ut på Julkonserten i Fyrkanten den 16 december.

Motiveringen till vinnaren av Kulturpriset lyder: "Rebecka Haak är en sångerska och låtskrivare bördig från Vänersborg som trots sin ringa ålder har åstadkommit mycket för att stärka det lokala kulturlivet. Kulturnämnden lägger särskild vikt vid hennes målmedvetna arbete med att främja och möjliggöra utveckling för kvinnliga aktörer i musikbranschen genom projektet Focus la Femme."

Kulturstipendiet: "Viktor Stener har en gedigen musikalisk utbildning och visar en stor drivkraft att fortsätta utvecklas. Parallellt med att han nu etablerar sig på en konkurrensutsatt arbetsmarknad vill han fortsätta ta lektioner hos sin pianolärare, som numera bor i norska Bergen, vilket kräver dyra resor."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".