Artister signar instrument för Näl

Ett tjugotal artister har hittills satt sina namn på instrument och andra musikprylar som ska auktioneras ut. Pengarna ska bland annat gå till barnavdelning 23 på Näl.

Roxette, Tomas Ledin och Avicii är några av dem som ställer upp i kampen mot cancer. De har satt sina
signaturer på instrument som auktioneras ut till och med den 16 november 2014.

Det var i somras som Jan Sjölund sjösatte sin idé att samla in pengar till Barncancerfonden Västra och Barnavdelning 23 på Näl. Tillsammans med sex musikintresserade vänner bildade han föreningen Musik Mot Cancer. 

– Vi hoppas kunna få ihop ett par hundra tusen som oavkortat kommer att gå till Barncancerfonden Västras viktiga arbete och Barnavdelning 23 på Näl, som bland annat vårdar cancersjuka barn, säger han i ett pressmeddelande.
Pengarna kommer att gå till Barncancerfonden Västra och Barnavdelning 23 på Näl, som bland anant vårdar cancersjuka barn.

Iniatiavtagaren Jan Sjölund skriver i ett presmeddelande att föreningen Musik mot cancer hoppas kunna få ihop ett par hundra tusen kronor på auktionen, som pågår till den 16 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".