Tor-Arne Fredheim. Foto: Elliot Ohlén/Sveriges Radio.

LSKs tränare lägger upp strategin

"Vårt spel passar dem illa"
3:19 min

I kväll spelar Ljungskile SK den första matchen av två mot Gefle IF, i kvalet till allsvenskan. LSKs tränare Tor-Arne Fredheim säger att det krävs ett annat tänk när man spelar just kvalmatch.

– Man får dela upp matchen i olika halvlekar och inte tänka det som en vanlig match. Det gäller att ha tålamod i sitt spel oavsett vad det står på plan, säger han.

Något som han tror att LSK kan hantera bra.

Dagsformen är självklart också viktig och bra är det då att James Sinclair och Markus Gustafsson åter finns på plan till kvällens match.

Men Gefle IF har rutinen och i snart tio år har de kämpat sig kvar i allsvenskan, men Tor-Arne Fredheim känner till lagets svagheter.

– De är ett starkt lag försvarsmässigt, men jag tror att vårt spel passar dem dåligt, säger han.

Att spela på Gefles äldre konstgräs ska inte heller vara några problem för Ljungskile SK.

– Konstgräset som vi tränar på är snarlikt det i Gävle, så det känns inte som det är något problem för oss, som det kanske vore för andra lag.

Men första matchen den spelas på hemmaplan i kväll klockan halv sju. Och Tor-Arne hoppas på publikrekord på Skarsjövallen.

– Vi hoppas på att det kommer fler än 3000 och tittar på matchen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".