1 av 3
Magnus Carlsson. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
2 av 3
Jessica Andersson i studion. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Jessica och Magnus sprider julstämning i Trollhättan

Jessica: För mig har julen inte alltid vart förknippad med glädje, därför sprider jag gärna eftertanke.
11 min

Vinterns första minusgrader är på väg och de första snöflingor börjar snart att falla, vi står inför ett faktum – snart är julen här. 

Många väljer då att se olika julshower, en av alla dessa står artisterna Magnus Carlsson och Jessica Andersson för, en show som snart kan ses i Trollhättan.

– Vi befinner oss just nu mitt i repetitionerna för vinterturnén, så vi får lov att säga att vi har grundlagt  julen i alla fall, berättar Jessica Andersson.

Det är två stycken julentusiaster som repeterar julmusik och även om de inte har tomteskägg eller tomteluva på sig börjar de komma till stämningen nu när den första vintersnön börjar falla. 

– Jag älskar att komma till en ny turnéstad när man får lite tid över. Har tid för en kaffe, besöker kanske en liten marknad. Kanske står det en kör där, då känns det bra säger Magnus Carlsson.

Men det är hektiska dagar för de två artisterna som tillsammans med Pernilla Andersson som under november och december kommer inte göra mindre än 25 turnéstopp, men det handlar om mycket mer än bara glädje. 

– För mig, precis som för många andra har inte julen alltid varit tid för glädje och traditioner. Därför menar jag att det är viktigt med eftertanke, säger Jessica Andersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".