Caroline Hurtig, Frida Sethman, Mohammad Jawshani, Patric Carlsson är med och arrangerar festivalen F.R.A.M i Uddevalla till helgen. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio

Internationell festival i Uddevalla

"En festival där lokal kultur lyfts fram"
1:09 min

Musik, dans, poesi och konst är några av ingredienserna på den internationella kulturfestivalen F.R.A.M som hålls för första gången någonsin den 8-9 november på Folkets Hus i Uddevalla. 

Idén till festivalen kommer från en musiker, 24-årige Johan Gustafsson, som hade en tanke om en kulturmässa där alla som sysslar med olika kulturformer kunde mötas.

– Det här är en bra grej, så vi kan göra nåt i det här kalla vädret, säger Mohammad Jawshani som jobbar med ensamkommande flyktingbarn.

Det hela utmynnade i en kulturfestival där en grupp kulturutövare själva planerar och genomför hela arrangemanget. Alla konstformer ryms: dans, musik, scenpoesi, workshops, dance battles, författarsamtal, utställningar, mat, bokbord, jamsessions.

F.R.A.M är förkortning för Festivalen som river alla murar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".