Svårare att sälja spice när polisen stängde Flugsvamp

1:25 min

Två personer är häktade efter polisens tillslag mot 400 drogsajter härom dagen. Då stängdes bland annat den svenska marknadsplatsen Flugsvamp ner.

Det var i torsdags kväll som en stor internationell polisinsats, där svensk polis samarbetade med 15 andra länder, stängde ner 400 sidor på internet där man bland annat har kunnat sälja och köpa droger.

– Man saluför heroin, amfetamin, kokain, men även den här omtalade drogen spice, säger Sören Clerton, tillförornad enhetschef på Rikskriminalpolisen.

Visserligen finns det risk att det snart dyker upp nya försäljningssidor snart, men Sören Clerton hoppas att tillslaget ska skicka en signal till framför allt ungdomar.

– Man har levt i tron att handeln på de här sajterna är skyddad, att polisen inte kan identifiera den här trafiken, men nu har vi visat att vi genom ett internationellt samarbete kan nå människor som bedriver handel med narkotika på de här sajterna.

I samband med insatsen greps totalt 17 personer varav två i Sverige.

– Det handlar om säljare på marknadsplatsen Flugsvamp, de sitter häktade för närvarande.

Nu hoppas polisen att de kommer att kunna identifiera fler.

– Vi kommer försöka spåra så många köpare och säljare som möjligt nu, säger Sören Clerton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista